Слави Трифонов отново взриви с поста във Фейсбук, след като заяви,

...
Слави Трифонов отново взриви с поста във Фейсбук, след като заяви,
Коментари Харесай

Слави Трифонов иска президентска република

Слави Трифонов отново взриви с поста във Facebook, откакто съобщи, че ще се бори България да стане президентска република. Ето какво написа той, видя  Plovdiv24.bg:

За провеждането на референдум за това да се събере Велико Народно Събрание, което да промени държавното устройство на Република България от парламентарна към президентска република, ние събрахме 145 193 подписа от българските жители - в България и на всички места по света.

Тези подписи са незадоволителни по в този момент настоящия закон и в този момент подобен референдум няма да бъде иницииран. Трябваше да съберем 400 000 подписа. Неслучайно споделям " в този момент “, тъй като ние не просто събирахме подписи, ние отворихме тематиката, за това, какво би трябвало да бъде политическото устройство на България. Защото настоящето устройство не работи добре и е належащо да има опция.

И в случай че в този момент не се сформира държавно управление, или се сформира кратковременно и неработещо държавно управление, този път не ние, а хората сами ще издигнат тематиката за президентска република.

Ако бяхме релативно естествена страна, примерно - Швейцария, тези подписи щяха да са задоволителни за инициирането на референдуми. Но ние не сме и по тази причина " ИТН “ ще работи настойчиво за смяна в закона за референдумите. Защото съгласно нас директната народна власт е същинският израз и форма на народна власт.

Искам да благодаря на всички, които участваха и се подписаха в тази самодейност.

Благодаря ви, вашата гражданска позиция е доказателството, че всичкото това имаше смисъл.

Още един път, благодаря ви!
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР